+48 690 866 866

Przystawki mięsne

Tatar wołowy z ogórkiem i cebulką
59.00 zł (kg)

Carpacio wołowe rodem z Sycylii
29.00 zł (porcja)

Paszteciki z ciasta półfrancuskiego z farszem mięsnym
6.00 zł (sztuka)

Ozorek wołowy w galarecie
9.00 zł (porcja)

Szynka po rusku w galarecie
9.50 zł (porcja)

Kurczak w galarecie z brzoskwinią
9.50 zł (porcja)

Schab w galarecie
9.00 zł (porcja)

Danie mięsne (Wołowina)

Boeuf strogonow z polędwicy wołowej klasyczne
145.00 zł (kg)

Chataeubriand podawany z sosem Bearnaise
145.00 zł (kg)

Zrazy wołowe po staropolsku
29.00 zł (porcja)

Ozorki wołowe w sosie chrzanowym
19.00 zł (porcja)

Stek z polędwicy w sosie pieprzowym
60.00 zł (sztuka)

Dania mięsne (Wieprzowina)

Bigos wieprzowy z białą kiełbasą
25.00 zł (kg)

Golonka przednia w kapuście
36.00 zł (kg)

Gołąbki w sosie pomidorowym
18.00 zł (porcja)

Kotlet schabowy po staropolsku
19.00 zł (porcja)

Gulasz wieprzowy z peperoni
40.00 zł (kg)

Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym po diabelsku (na ostro)
25.00 zł (porcja)

Zrazy wieprzowe jak u Babci
25.00 zł (porcja)

Fasolka po bretońsku
28.00 zł (kg)

Polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwkami boczkiem otulone
26.00 zł (porcja)

Dania mięsne (Drób)

Pierś z kaczki na pieczonych jabłkach z żurawiną
39.00 zł (porcja)

Pierś z kurczaka (sakiewki) ze szpinakiem
16.00 zł (sztuka)

Pierś z kurczaka (sakiewki) z grecką fetą
16.00 zł (sztuka)

Pierś z kurczaka (sakiewki) z grzybami
16.00 zł (sztuka)

Kotlet de volaille
9.00 zł (sztuka)

Kotlet szwajcarski
9.00 zł (sztuka)

Dania mączne

Pierogi ruskie
27.00 zł (kg)

Pierogi z mięsem
29.00 zł (kg)

Pierogi z jagodami
29.00 zł (kg)

Łazanki z kapustą i grzybami
29.00 zł (kg)

Spaghetti carbonara
29.00 zł (porcja)

Kołduny litewskie
35.00 zł (kg)

Pasztecik z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem mięsnym
36.00 zł (kg)

Paszteciki z ciasta półfrancuskiego z kapustą i grzybami
39.00 zł (kg)

Przystawki rybne

Carpacio z łososia w sosie chrzanowym
25.00 zł (porcja)

Tatar z łososia
19.00 zł (porcja)

Ryba po grecku (dorsz)
9.00 zł (porcja)

Śledź „MATIAS” w śmietanie z jabłkiem
6.50 zł (porcja)

Śledź „MATIAS” po polsku
6.50 zł (porcja)

Śledź „MATIAS” exclusive
7.00 zł (porcja)

Dorsz w zalewie octowej z pomidorami
39.00 zł (kg)

Pstrąg w galarecie
8.00 zł (porcja)

Sandacz w galarecie
9.00 zł (porcja)

Tilapia w galarecie
7.00 zł (porcja)

Łosoś w galarecie
8.00 zł (porcja)

Ryby i owoce morza

Łosoś norweski na szpinaku z serem gorgonzola
35.00 zł (porcja)

Tilapia pod beszamelem
18.00 zł (porcja)

Karp po staropolsku na sklarowanym maśle
22.00 zł (porcja)

Pstrąg w porach
35.00 zł (kg)

Pstrąg gotowany na parze w sosie cytrynowym
38.00 zł (kg)

Krewetki duszone ze świeżymi pomidorami w sosie czosnkowym
120.00 zł (kg)

Zupy

Rosół królewski z kury
25.00 zł (L)

Barszcz czerwony
29.00 zł (L)

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem na zakwasie z mąki żytniej
32.00 zł (L)

Zupa rybna z kluseczkami i świeżym koprem
28.00 zł (L)

Zupa cebulowa
26.00 zł (L)

Zupa grzybowa
35.00 zł (L)

Zupa grochowa
35.00 zł (L)

Chłodnik litewski
35.00 zł (L)

Sosy ciepłe

Sos chrzanowy
21.00 zł (kg)

Sos musztardowy
21.00 zł (kg)

Sos pomidorowy
21.00 zł (kg)

Sos beszamelowy z dodatkiem por
35.00 zł (kg)

Sos pieczarkowo śmietankowy
30.00 zł (kg)

Sos pieczarkowy klasyczny ciemny
28.00 zł (kg)

Sos cumberland
40.00 zł (kg)

Dodatki

Kluski lane
5.00 zł (porcja)

Ziemniaki pieczone-księżyce
5.00 zł (porcja)

Frytki
5.00 zł (porcja)

Kasza gryczana na sypko z bekonem
5.00 zł (porcja)

Ziemniaki puree
5.00 zł (porcja)

Kapusta kiszona zasmażana z grzybami
16.00 zł (kg)

Kapusta czerwona na słodko z rodzynkami
16.00 zł (kg)

Surówka z marchewki na słodko
14.00 zł (kg)

Surówka z por na śmietanie z fasolą czerwoną
22.00 zł (kg)

Warzywa gotowane
9.00 zł (porcja)

Greckie tzatzyki
27.00 zł (kg)

Szpinak z serem gorgonzola
30.00 zł (kg)

Mizeria na słodko
18.00 zł (kg)

Desery

Tiramisu
59.00 zł (kg)

Naleśniki z owocami raju podawane z sosem waniliowym
38.00 zł (porcja)

Makowiec
49.00 zł (kg)